Wikimerda Catalana

 

Espai per compartir i denunciar les agressions mediambientals que es produeixen al territori, situant-les al mapa i establint un llistat de coordenades merdoses.

La vostra col·laboració és fonamental per tal de confeccionar i donar visibilitat al Gran Mapa de les Merdes de Catalunya.

#PerUnMónRuralViu

 

wikimerda

Què fer amb tanta porqueria?

L’elaboració d’un mapa de conflictes socioambientals és fruït de la 1a Fira de les Merdes de Catalunya, celebrada a la Figuerosa (Urgell) per protestar contra el projecte de construcció d’un abocador de purins als voltants del poble i per visibilitzat el gran nombre de problemes ambientals a tot el territori català.

La jornada, plantejada en clau d’humor negre i organitzada pels Culs de Catalunya i la Plataforma Salvem els Plans de Conill, va ser un gran èxit de públic. Hi van assistir una desena llarga d’entitats i coordinadores ambientalistes de tota Catalunya i un gran nombre de persones a títol individual.

Va ser precisament gràcies a les informacions i la col·laboració de la gent afectada per algun conflicte ambiental, i/o sensibilitzada amb el tema, que s’ha pogut elaborar aquest mapa interactiu.

Els més de 60 conflictes ressenyats estan agrupats en cinc categories que reflecteixen els àmbits més perjudicats per la lògica de la maximització de benefici d’un regim capitalista desbocat. Crida l’atenció que gran part d’aquests conflictes afecten directament la reproducció de l’especie humana: l’aire, l’aigua, la terra i la qualitat dels nostres aliments.

Enllaç al mapa interactiu: Merdes de Catalunya

 

ELS CULS DE CATALUNYA is proudly powered by WordPress 5.5.1 Entries (RSS) Comments (RSS).